Om klubben


Velkommen til Kjellerup Håndboldklub


I Kjellerup HK er vi ca. 300 aktive medlemmer i alle aldre. Vi træner i ARENA MIDT, Kjellerup, hvor også hjemmekampe spilles. Vi er så heldige at have hold i stort set alle rækker.

I Kjellerup HK er vi utrolig stolte af, at have masse af frivillige hjælpere, som har lyst til at bruge en del af deres fritid i klubben. Uden dem havde vi ikke en velfungerende håndboldklub.

Hvis du har lyst til at starte med at spille håndbold, eller kunne du tænke dig at give en hånd med i klubben, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tager med glæde imod nye spillere, nye trænere og frivillige hjælpere.

Hilsen
Bestyrelsen

Klubånd og omgangstone


Det er bestyrelsens overordnede mål, at Kjellerup Håndboldklub skal være et rart sted at komme, og hvor positive oplevelser er de fleste for den enkelte spiller, hvad enten man dyrker håndbold på højt plan eller blot spiller for at have det sjovt og være sammen med jævnaldrende.

Vi opfordrer derfor til en god omgangstone trænere, spillere og forældre imellem. Vi forventer, at spillerne kan udvise en sund og almindelig opførsel overfor holdkammerater, modspillere, trænere og dommere.

Med klubånd menes endvidere, at vi alle er ansvarlige for at få VORES klub til at fungere optimalt. I Kjellerup Håndboldklub er vi heldige med at have mange ledere og trænere, der gøre et stort stykke frivilligt arbejde i deres fritid. Det er vi stolte af og vi håber meget på jeres opbakning til at lave en god klub. Vi vil gerne understege, at ingen frivillige trænere fortjener at blive "angrebet" af hverken spillere eller forældre.

Klubbens historie

I tidernes morgen startede Kjellerup Håndboldklub som Levring Boldklub af 1919. Dengang bestod klubben af en flok fodboldspillere. Medlemslisterne talte kun mænd, dog sneg der sig enkelte damer ind på listerne over passive medlemmer. Disse damer har nok efterhånden fundet ud af, at sport også var noget for dem, for allerede i 1923 blev der startet kurvebold for damer, hvilket gav 20 nye aktive medlemmer til boldklubben. Dette spil har måske ikke været udfordrende nok for dem, for året efter gav de sig nemlig i kast med håndbold.

Regnskabet fra 1922 så således ud:
Indtægter: 20,37 kr. i overskud fra bal
13,56 kr. for frivillige bidrag
115 kr. i kontingent fra de aktive (nogle år senere i 1936 var kontingenten 1,50 kr. pr. spiller)
Udgifter: 28 kr. til en ny bold
111 kr. til ny fane
4 kr. til faneblade
2,50 kr. til dommere
Underskuddet fra året før var på 16,88 kr.

I 1929 tog man fat på gymnastikken. Medlemslisten talte 15 småpiger, 15 piger, 15 drenge og 18 karle. Det var så også logisk nok på dette tidspunkt, at skifte navn til Levring Idrætsforening.
I 1934 begyndte man med folkedans. Dette kostede 1 kr. i kontingent pr. par.
1945 var et stort år for foreningen. Det var nemlig det år, hvor foreningen modtog sit første offentlige tilskud på hele 100 kr. fra Levring Kommune. Omkring dette tidspunkt var der i alt 284 medlemmer; 62 aktive og 222 passive.
Den 9. december 1954 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling med vedtagelse af nye vedtægter. Atter engang fik foreningen nyt navn, Levring Gymnastik- og Idrætsforening.
I starten af 60'erne skete der ting og sager. Især sportsligt gik det godt. I 1961 var der tilmeldt 9 håndboldhold, hvilket bl.a. førte til 5 amtsmestre den sæson.
Snakken gik også livligt om en hal i Kjellerup, som bl.a. kunne bruges til indendørs håndbold. I september 1963 startede den indsamling, der havde til formål at skaffe 100.000 kr. doneret af private personer. I november måned var der indsamlet 108.250 kr., og da sognerådet i Kjellerup samtidig bevilgede 200.000 kr., kunne planlægningen tage sin begyndelse. Den 28. oktober 1966 blev det første spadestik taget til den hal vi idag kender som Kjelleruphallen.
I jubilæumsåret 1969 fik man for første gang trøjer med reklamer.
I 1975 kom det første indendørsmesterskab til LIF i hus. Det sørgede serie 1 damer for. Siden hen er der kommet en hel del flere Danmarksmesterskaber til, og hver gang har det sat byen på den anden ende.

2008: Levring IF skifter navn til Kjellerup Håndboldklub og får i den for bindelse nyt logo. Efter en konkurrence hvor der var kommet rigtig mange forskellige forslag - og hvor det valgte logo skilte sig positivt ud fra de øvrige.

2010: Arena Midt bliver indviet i 10. april 2010, og her skiftes hjemmebanen ud til det flotte omgivelser i Arena Midt.

I 2019 kunne klubben fejre 100 års jubilæum.

Info til nye medlemmer
#vildmedhåndbold #kjelleruphk
Bliv medlem

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Besøg vores Instagram
Kjellerup Håndboldklub | 8620 Kjellerup | kontakt@kjelleruphk.dk | Tlf: 31 21 39 63 | CVR: 30831411